Història Club Bàsquet Vila-seca

Des de 1982 fent historia del Basquet a Vila-seca

1974

Ens situen l’any 1974, un grup d’amics amants del bàsquet van crear el primer petit equip.
Va ser el primer equip que es va crear a Vila-seca, però no estava del tot format, i no va ser fins mica més tard, el 1976, quan van arribar nous jugadors per a completar la plantilla d’aquest equip sènior, el primer equip que hi ha hagut a Vila-seca.

Com que en aquesta època encara no existia el pavelló, i havien d’entrenar en algun lloc, van demanar la pista de bàsquet del camp d’esports. Segons els jugadors van ser anys molt divertits, carregats d’anècdotes.

1976-1982

Despres d’aquell inici, es van incorporar nous jugadors, pero molts van tenir que marxar a fer el servei militar, i l’equip es va desfer.

El primers documents oficials del club, daten de l’any 1980. Amb l’equip Sènior Masculí (de tercera catalana) l’acompanyava un mini bàsquet masculí (11-12 anys).

A la temporada 1981-1982 es creava, per primer cop a Vila-seca, un equip infantil masculí.

JULIOL 1982

Es registren els primers estatuts i, per tant, és crear oficialment el Club Basquet Vila-seca.

1984

Es crea l’Escola de Bàsquet de Vila-seca, on els més petits podien gaudir d’aquest esport amb entrenadors del mateix club. Van haver-hi prop de vuitanta nens, repartits entre les tres escoles públiques del municipi (Sant Bernat, Mestral i Torroja Miret).

Actualment, l’escola està més viva que mai i és la base on se sustenta tot el club i on emana la nostra filosofia. 120 jugadors i jugadores entre Vila-seca i La Pineda Platja, juntament amb una plantilla d’entrenadors/es molt jove i formada al nostre club.

1996-2009

En la temporada 1996-1997 es van aconseguir que l’empresa Vilatel s’impliqués en el bàsquet de Vila-seca com a espònsor del club amb una aportació inicial d’un milió i mig de pessetes. Varen ser uns anys de progressió contínua, fins arribar al 2009, ja amb GAM Vilatel, a l’ascens del sènior masculí a la lliga EBA .

2016

Traslladem la nostra seu al Pavelló de La Pineda. A conseqüència de la reforma del Pavelló de Vila-seca pels jocs del Mediterrani, ens traslladem a la nostra actual casa a l’any 2016. Els darrers anys, hem gaudit una sèrie de reformes (ampliació de vestuaris, instal·lació de parquet), que l’han convertit en un espai ideal per al nostre club.

2017

Primer 3×3 La Pineda Platja.

Amb la intenció de crear un esdeveniment en el marc del turisme esportiu, l’any 2017 neix el 3×3 de la Pineda Platja.

Any rere any l’èxit de participació i d’organització, l’han convertit potser en el millor torneig 3×3 de la Costa Daurada.

2022

Quaranta aniversari de la creació del Club Bàsquet Vila-seca. A juliol de 2022 el Club Bàsquet Vila-seca va complir 40 anys. Gràcies als milers de persones, entre jugadors i jugadores, entrenadors, directiva i famílies, que han fet que sigui possible.

Aquest 40 aniversari el club va organitzar una sèrie d’activitats: Campus d’entrenadors dirigit per Joan Plaza i amb les primeres figures a nivell nacional del món bàsquet i de la comunicació. Torneig Med Cup a l’estiu, amb més de 800 participants.

A la gala de l’Esport de 2022 de Vila-seca, van ser guardonats amb el premi de la millor directiva i del millor equip sènior femení.

També ens van atorgar el primer premi de la Bona Gent 2022 que organitza cada any el Diari de Tarragona.

 

ACTUALITAT

Som un dels principals clubs de Bàsquet de la província. Això s’ha aconseguit amb un treball continu, amb uns valors, una identitat i una filosofia de club dirigida a la formació i el creixement dels jugadors locals.

Amb més de 250 jugadors i jugadores, som una comunitat vibrant i diversa que abasta 26 equips. El que ens fa especials és que unim diverses generacions sota una mateixa passió pel bàsquet i l’esport. Som una gran família compromesa amb l’esport, l’amistat i el desenvolupament personal. Junts, treballem per forjar no només jugadors i jugadores, sinó també grans persones.

PRESIDENT

Germán Fernández

SOTS-PRESIDENT

Juan Antonio Martínez

TRESORER
Jesús López
SECRETARI
Albert Roldán
VOCALS

Dani Martín

Manolo Cabós

DIRECCIÓ ESPORTIVA

Carlos Aparicio